Древни цивилизации
Advertisement

Проектът "Древни цивилизации" е опит да се събере на едно място и да се представи безплатно на всички аспекти от живота на древните цивилизации - техните история, култура, митология, религия, възгледи за света и т.н. Проектът "Древни цивилизации" е доброволен проект, в който всеки е свободен да прави приноси и разширява и обогатява наличните статии и да създава нови.

Енциклопедията използва уики-софтуер, MediaWiki, който позволява да се редактират всички страници по всяко време, като редакциите се виждат веднага, без да се налага да бъдат преглеждани от модератори.

Проектът Древни цивилизации е част от WikiCities, уики-общност, която се поддържа от Wikia.

Цялото съдържание на проекта Древни цивилизации се публикува при условията на Лиценза за свободна документация на ГНУ, който позволява на всеки да си подобрява и променя статиите на принципа "copyleft". Лицензът позволява също на трети лица да използват цялото съдържание, в случай че те също предоставят това право на други. Софтуерът МедияУики е също свободно достъпен при условията на подобен лиценз, предназначен за софтуер (GNU GPL).